Ontzettend veel mensen hebben door de jaren heen een lichtsnoer aangekocht. Wanneer jij met hetzelfde idee speelt is het natuurlijk wel van belang om te bepalen welk type lichtsnoer je nu precies nodig hebt. Gaat het bijvoorbeeld om een exemplaar voor buiten? Dan spreekt het voor zich dat je zal willen kiezen voor de aanschaf van een buiten lichtsnoer. Heb je toch eerder een exemplaar nodig voor binnen? Dan zal je wellicht in de richting van andere exemplaren willen kijken. Hoe dan ook, op deze pagina gaan we vooral in op de mogelijkheden van buiten lichtsnoeren. 

Doorgaans altijd beschikkend over LED-verlichting 

Door de jaren heen is er uiteraard op het gebied van buiten lichtsnoeren heel wat veranderd. Als je tegenwoordig kiest voor het kopen van een dergelijk lichtsnoer zal je dan ook kunnen vaststellen dat deze doorgaans beschikt over LED-verlichting. Dat is natuurlijk erg interessant. Ondanks het feit dat dergelijke snoeren nooit echt over een groot energieverbruik beschikken is dat dankzij de implementatie van LED-verlichting helemaal niet meer het geval. Het kopen van een buiten lichtsnoer kan dan ook niet alleen zorgen voor een verlichting in je tuin op maat van jouw wensen en noden, daarnaast hoef je ook zeker geen grote verbruikskosten te vrezen, integendeel.

Je plaats ze eigenlijk overal waar je maar wil

Misschien wel het belangrijkste voordeel waar je van bent verzekerd bij het aanschaffen van een buiten lichtsnoer heeft betrekking tot het feit dat je ze werkelijk overal kan neerleggen of kan ophangen. Dit betekent dat je er bijvoorbeeld voor kan kiezen om ze op te hangen in een boom, maar daarnaast kan je ze ook voorzien in een pergola of is het bijvoorbeeld mogelijk om ze langs een tuinpad te leggen. Hou er rekening mee dat de aanwezigheid van een dergelijk lichtsnoer buiten niet alleen maar kan zorgen voor functionele verlichting, daarnaast kan ze eveneens zorgen voor heel wat (extra) sfeer. 

Bij het kopen van een buiten lichtsnoer is het zo dat je op voorhand even goed moet nadenken over de plaats waar je ze wenst te voorzien. Dat is bijvoorbeeld van belang omwille van het nauwkeurig kunnen bepalen van de lengte waarover ze dient te beschikken. Wil je graag lichtsnoeren voor buiten kopen met uiteenlopende lengtes? Ook dat is uiteraard perfect mogelijk. 

Een buiten lichtsnoer kopen op maat van jouw wensen

De informatie uit het voorgaande stukje heeft je eigenlijk reeds aangegeven. Het kopen van een buiten lichtsnoer kan in de praktijk altijd gebeuren geheel op maat van jouw wensen. Enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van zo’n snoer zijn de volgende:

  1. Over welke lengte dient het lichtsnoer te beschikken? 
  2. Van welke verlichting dient er in het snoer gebruik te worden gemaakt?
  3. Wens je een dergelijk lichtsnoer aan te schaffen in een specifieke kleur of niet? 

Let er in ieder geval goed voor op dat je bij het aanschaffen van een lichtsnoer buiten echt kiest voor een exemplaar dat geschikt is voor buitengebruik. Dit lijkt voor de hand liggend, maar heel wat mensen maken op dit vlak in de praktijk toch de verkeerde keuze. Wees hier dus zeker aandachtig voor. Lichtsnoeren voor binnen zijn niet geschikt voor gebruik buitenshuis. 

Dit soort snoeren zijn natuurlijk uitermate geschikt voor buitenhanglampen.