Ben je een echte fan van planten en heb je het liefst zo veel mogelijk groen in staan? Maar vergeet je ze stiekem toch om water te geven en moet je daarom keer op keer nieuwe planten halen? Dan hebben wij de perfecte optie voor je: kunst hangplanten! Deze hoef je natuurlijk geen water te geven, dus kan je dit ook nooit vergeten. Met kunstplanten kan je je hele huis vol zetten, of hangen, met mooie planten, maar je hebt er helemaal geen omkijken naar. Ben je nieuwsgierig geworden naar kunst hangplanten? In deze blog hebben we de voordelen van kunstplanten op een rijtje gezet. Ook geven we je een paar tips voor het uitzoeken van een mooie kunstplant en hoe je deze mooi ophangt in je huis.

Voordelen van een kunst hangplanten

Zoals elke kunstplant, hebben kunst hangplanten veel voordelen. Naast het voordeel dat je ze geen water hoeft te geven en dat ze niet doodgaan, hebben ze nog veel meer voordelen. Zo zijn kunstplanten hypoallergeen. Je hebt geen last meer van pollen die ronddwarrelen en voor een allergische reactie kunnen zorgen. Daarnaast kunnen kunstplanten ook een stuk goedkoper zijn. Misschien zijn ze in de aankoop iets duurder dan echte planten, maar ze blijven ook een stuk langer staan. En je hebt er natuurlijk ook geen onderhoudskosten aan. Ook hoef je je bij kunst hangplanten geen zorgen te maken over de plaatsing. Als je denkt dat je plant het mooist hangt voor het raam, waar veel zonlicht door komt, kan je de plant gewoon daar neer hangen. Je hoeft je geen zorgen te maken over te veel of te weinig licht.

Goede kwaliteit uitkiezen voor je kunst hangplanten

Als je voor kunstplanten kiest, wil je natuurlijk wel nep planten van goede kwaliteit. En het liefst kunstplanten die er uitzien alsof ze echt zijn. Voordat je een plant koopt, is het verstandig om eerst een paar dingen te checken. Als eerste is het materiaal erg belangrijk. Er zijn kunstplanten die gemaakt zijn van zijden of van plastic en deze zien er vaak erg echt uit. Wel is het belangrijk om te controleren of deze kunst hangplanten sterk genoeg zijn. Het zou natuurlijk erg zonde zijn als de bladeren gaan scheuren. Ook is het verstandig om een kunst hangplant te kopen met UV-bescherming. Zo voorkom je dat je kunstplant gaat verkleuren. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn.

Waar hang je je kunstplant op?

Als je dan een mooie, goede kunst hangplant uitgekozen hebt, is het tijd om deze op te hangen. Maar wat zijn nou de mooiste plekken in huis? Je zou een paar plantjes in je badkamer kunnen hangen. O vrolijk je deze ruimte meteen op. Je zou ook je kunst hangplanten in de hoek van je huiskamer kunnen hangen. Vaak is één plant net te weinig om een hoek mooi op te vullen, maar dit lukt wel met twee of drie planten. Ook zou je een paar voor de muur kunnen hangen. Het is dan vooral mooi om ze allemaal op verschillende hoogtes te hangen, zodat het een echt kunstwerk wordt.

Heb jij liever een kunstboom? Dat kan ook!