Een goede verhuisservice vinden kan lastiger zijn dan je denkt. Het is namelijk zo dat er simpelweg enorm veel bedrijven zijn die deze service aanbieden. Per regio zijn er natuurlijk minder dan landelijk, maar nog steeds heb je veel keuze. En mocht je iets gevonden hebben, is de kans groot dat er wat mis gaat. Je wil niet hebben dat je spulletjes beschadigd raken en dus is het van belang om een goede verhuisservice te vinden. In deze blog krijg je daarom tips om de beste verhuisservice te vinden. 

Referenties van verhuisservices

Referenties opvragen kan enorm handig zijn in het proces om een verhuisservice te vinden. Je kunt het beste even rondvragen in je buurt, bij familie en vrienden en wellicht in hun netwerk. Er bestaat een kans dat zij zeer goede ervaringen hebben met een bepaald verhuisbedrijf, of juist weer niet. Weten welk bedrijf je niet moet hebben, is ook een goed begin. Daarnaast kun je ook even het internet raadplegen, dit is minder fijn dan ervaringen doorkrijgen van je directe omgeving, maar het is beter dan niet. 

Accreditatie en verzekering

Je wil zeker weten dat je spullen in goede handen zijn, daar is iedereen het wel over eens. Vraag daarom naar de verzekeringen en eventuele accreditaties van het verhuisbedrijf. Wanneer je naar het buitenland verhuist zijn deze verzekeringen en licenties nog belangrijker, en zijn er eventueel speciale vereisten. In Nederland zijn er ook organisaties voor erkende verhuizers en is er een brancheorganisatie, wellicht kun je daar eens een kijkje opnemen. 

Alarmbellen

Net zoals bij elke andere situatie, moet je goed luisteren naar je gevoel. Wanneer je alarmbellen gaan rinkelen bij een bepaalde verhuisservice, moet je dit niet doen. Kijk ook hoe professioneel het bedrijf te werk gaat met het maken van offertes en bij afspraken. Stel ook goede, scherpe vragen en kijk hoe ze hier op reageren. Wees ook gewaarschuwd wanneer een verhuisbedrijf om een groot bedrag vraagt voordat zij ook nog maar enige werkzaamheden hebben verricht. 

Second- (of third?) opinion

Een second of third opinion vragen is nooit verkeerd. Het inhuren van een verhuisservice kost immers veel geld en kan je nog meer geld kosten wanneer het verkeerd gaat. Zorg er daarom voor dat je om meerdere offertes vraagt en vergelijkingen maakt van de indrukken die je hebt opgedaan. Even alles op een rijtje zetten in een Excel sheet kan geen kwaad. Zet niet alleen de prijzen naast elkaar, maar alles. Te denken valt hierbij aan de ervaringen van anderen bij de verhuisservice, de tijd die het kost, en alles waar je aan denkt. 

Verhuisservices 

De services zijn vanzelfsprekend ook belangrijk. Kijk goed naar de soort services die ze aanbieden. Je wil er niet op het laatste moment achter komen dat ze geen pianovleugels vervoeren terwijl jij er thuis wel eentje hebt staan. Sommige bedrijven bieden geen gehele verhuisservice aan, maar wellicht alleen korte-afstand verhuizingen of iets dergelijks. Één ding is in ieder geval zeker, bij A naar B verhuizen ben je aan het juiste adres.