Hout
Hout is er natuurlijk in vele soorten. Zo zijn er wel vijftig soorten hout te onderscheiden. Daarnaast zijn er dan ook nog weer vele kleuren verkrijgbaar. Al dan niet bewerkt.
Hout kom je ook overal tegen en kan voor tal van doeleinden worden gebruikt. Kijk alleen al eens rond in je huis. De kans is groot dat je tientallen dingen van hout ziet. Wat te denken van kozijnen, deuren, meubels en plinten. We hebben ook gladde plinten MDF.
Hoek en eindstukken
Bij hout in huis bijvoorbeeld denken we vaak als eerste aan lange lengtes. Zoals lange planken of stroken voor de vloer. In de vorm van parket bijvoorbeeld, of laminaat.
Of de lange plinten die we langs de muren hebben net boven de vloer.
Kijk eens naar de trap en dan met name naar de armleuningen bijvoorbeeld.
Hoekstukken eindstukken. Hebben we daar al aan gedacht. Zonder hoekstukken eindstukken is er geen afwerking.
Al die plinten langs de muur. Dat is mooi. Maar vroeg of laat moet je na een paar meter ook een hoek om. Toch? Daar komt een hoekstuk om de lengtes te verbinden goed van pas. Sterker nog, deze stukken zijn onmisbaar.
Of wat te denken van de hoekstukken in je laminaat. Ook hier moet je soms een hoek om en ben je een hoekstuk nodig.
Maar ook een eindstuk. Je komt natuurlijk zelden mooi uit aan het eind van een vertrek. Daar ben je een eindstuk nodig om die strook netjes dicht te leggen tot aan de muur.
Maar ook bij een trap kan een hoekstuk van pas komen. Als je een trap hebt die op een gegeven moment bijvoorbeeld negentig graden naar rechts afbuigt, dan kun je een verbinding maken met een hoekstuk hout.
Maar hoekstukken zijn breder inzetbaar. Ook als je bijvoorbeeld buiten in je tuin een speeltoestel van hout maakt. Dan zijn voor de stevigheid een aantal hoekstukken nodig.
Ook voor een houten zitbank zijn een paar hoekstukken handig om verbindingen te maken of stevigheid te creëren.
Kortom, hoekstukken en eindstukken zijn in allerlei toepassingen te hanteren.