We hebben allemaal onze eigen ruimte nodig om ons af en toe terug te trekken, of het nu is om achterover te leunen en wat pool te schieten of om in alle rust naar de wedstrijd te kijken. Van knusse hutten tot replica’s van ruimteschepen en privébars, deze schuilplaatsen tillen het eenvoudige hol naar een hoger niveau. Ga lekker zitten – als je eenmaal deze spectaculaire mannengrotten binnenstapt, wil je nooit meer weg…

In stijl naar een wedstrijd kijken

Je hebt sportfans en je hebt supersportfans. Opgedragen aan het Chicago White Sox-honkbalteam, moet dit de ultieme gepersonaliseerde kijkkamer zijn voor het grote spel – kijk maar naar die schijnwerpers, plus de aangepaste pooltafel en bar! Deze mannengrot ziet er voor ons uit als een thuiswedstrijd…

Stapelbedden inbouwen

Als je een ruimte wilt om vrienden uit te nodigen om naar sport te kijken of te kaarten, dan zullen stapelbedden om in te slapen ervoor zorgen dat het feest langer duurt. Deze charmante hut heeft op maat gemaakte ingebouwde bedden voor maximaal vier gasten. Een fluwelen grijze bank en rode kussens passen bij het chique beddengoed, terwijl vintage posters bijdragen aan de rustieke charme van de kamer.

Maak de vleermuisgrot opnieuw

Misschien wel de ultieme mannengrot, deze thuisbioscoop is geïnspireerd op het hol van Gotham City’s favoriete misdaadbestrijdende held. Deze op maat gemaakte ruimte kost £ 1,5 miljoen ($ 2 miljoen) en is voorzien van vleermuismemorabilia, sfeervolle lantaarns en zelfs vleermuispakken. De ingang is slim verborgen achter een boekenplank voor de ultieme topgeheime schuilplaats.

Channel Gatsby-stijl glamour

Kies voor een humeurig, verfijnd toevluchtsoord voor zwarte lambrisering, gepolijste visgraatvloeren en een retro pooltafel of klassieke gokkast. Een strakke bar aan de achterkant van de kamer maakt de verfijnde look compleet – we kunnen ons voorstellen dat 007 hier achterover leunt met een martini in de hand.

Transformeer de garage

Als je weinig ruimte hebt en de garage sluimert, waarom zou je er dan niet je eigen privé-schuilplaats van maken? Statement-vloeren transformeren deze ooit overbodige ruimte in een handomdraai in een stijlvolle vintage werkplaats. Voeg een bank met upcycled krukken en opbergruimte voor gereedschap toe en je kunt uren ongestoord knutselen.

Lees hier meer