Vroeger waren veel mensen tegen het kopen van een complete woonkamer set. Volgens hen zouden de complete meubelsets ervoor zorgen dat je woonkamer een standaard look kreeg, waarin weinig plezier in het inrichten de boventoon voerde. De laatste jaren is echter het aanbod van een complete woonkamer set toegenomen door de enorme populariteit onder de mensen. Steeds meer mensen kopen hun woonkamer meubels in een pakket, omdat het geld-, energie- en tijdbesparend is. 

 

In een notendop de complete woonkamer set

In een complete woonkamer set zitten alle meubels, die in een woning cruciaal zijn. Afhankelijk van de grootte van je woonkamer kun je hiervan nog meubels aftrekken of juist meubelstukken aan de lijst toevoegen. De basis van een complete woonkamer set wordt gevormd door een dressoir, een salontafel, een eettafel en een televisiemeubel. De set kun je naar believen nog uitbreiden met een of meerdere boekenkasten, opbergkasten of combikasten. Het grote voordeel van een complete woonkamer set is dat je goedkoper uit bent om deze meubels in setprijs te kopen dan los. 

 

Lekker relaxed winkelen

Een complete woonkamer set bevat kortom alle meubels, die onontbeerlijk zijn in je woonkamer. Dit houdt in dat je al deze meubels bij een leverancier koopt. Weg zijn de tijden dat je winkel in, winkel uit moest lopen om al je perfecte meubels bij elkaar te scharrelen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je meubels ook op een levermoment geleverd worden, waardoor je niet thuis meer hoeft zitten wachten op tig leveranciers die verspreid langskomen. Hierdoor is een woonkamer set zeker energie- en tijdbesparend te noemen.

 

Weg met die kat in de zak

Voorheen kwam het wel eens voor dat je in je enthousiasme net dat meubelstuk kocht, wat totaal niet binnen de rest van je interieur paste. Ook die miskopen zijn verleden tijd. Je koopt een complete woonkamer set binnen een bepaalde stijl, die overeenkomt met welke stijl in de rest van je huis geldend is. Er zijn meerdere interieurstijlen mogelijk en dientengevolge heb je ook meerdere woonkamer sets tot je beschikking. Hierdoor heb je altijd genoeg keuze en hoeft een complete meubelset niet automatisch te betekenen dat je een standaard woonkamer hebt. 

 

Welke stijlen heb je?

Hieronder volgen ter afsluiting kort de verschillende stijlen in de complete woonkamer set, die Home Discounter je kan leveren. Je hebt ten eerste de Scandinavische stijl, waarin functionaliteit, rust en eenvoud van belang zijn. De woonkamer sets zijn dientengevolge gebaseerd op het principe “less is more”. Lichte kleuren worden veelal in de meubels gebruikt. Ten tweede heb je de klassieke stijl, waarin veel patronen, warme kleuren en klassieke vormen voorkomen. De meubels worden met de hand vervaardigd en afgewerkt om een luxe uitstraling te waarborgen. Verder heb je de moderne stijl, waarin een strakheid en minimalisme in de meubels geldt. Rechte, strakke lijnen zul je veelal terugzien samen met de kleuren wit en zwart. Dan is er nog de landelijke stijl, waarin gezelligheid belangrijk is en de meubels natuurlijk ogen, natuurlijke kleuren bevatten en comfort verzekeren. Als laatste is er de industriële stijl, die de laatste jaren flink aan een opmars is begonnen. In deze meubels worden hout en staal gecombineerd en vind je zwarte, grijze en cognackleurige kleuren terug.