Ben jij van plan om een douchewand te gaan kopen? Dan is het zeker aan te raden dat je op de hoogte bent van alle informatie om een goede keuze te maken. Het kopen van een douchewand gaat namelijk gepaard met het maken van keuzes tussen bepaalde zaken. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we in dit artikel kort stilstaan bij de belangrijkste elementen zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken. Niets is namelijk zo vervelend als het kopen van een douchewand die vervolgens niet voldoet aan jouw persoonlijke en ruimtelijke wensen.

Kijk als eerst naar de afmetingen van de potentiële douchewand

Bij het kopen van een douchewand zijn de afmetingen van groot belang. Hoe groot is de badkamer en hoe ver steekt de douche uit? Als we kijken naar het gebruikelijke advies wordt er over het algemeen een doorgaan aangeraden van 60 centimeter met een stabilisatiestang van minimaal 80 centimeter. Als je een goede douchewand besteld zul je merken dat de badkamer niet nat wordt. Als een doorgang namelijk te groot is, heb je alsnog niet het gewenste effect en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Om deze reden is het van groot belang om goed naar de afmetingen van de douchewand te kijken.

Het type glas

Als je de afmetingen voor je douchewand helder hebt is het vervolgens kunst om het juiste type glas te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor helder glas, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor privacy glas. Met privacy glas heb je een soort melkglas waardoor niemand er doorheen kunt kijken. Dit is natuurlijk prettig als je privacy wilt tijdens het douche. Kies je echter voor normaal glas, dan zal de badkamer vanuit optisch oogpunt groter lijken. Het is dus net maar de vraag waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

Met of zonder profiel

Zodra je het type glas hebt bepaald is het vervolgens ook goed om stil te staan bij de profielen van het raamwerk. Wil je bijvoorbeeld een groot glas in je badkamer installeren? Of heb je liever verschillende ruiten in de wand? Je kunt de vorm van je douchewand zo inrichten zodat deze goed aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Naast jouw persoonlijke wensen moet het ook goed aansluiten bij de stijl. 

De stijl van de wand

Als we kijken naar de douchewand is het ook goed om te benoemen dat de stijl van de wand terug moet komen in de algemene stijl van de badkamer. Heb je bijvoorbeeld een industriële badkamer? Dan is het mooi als je de wand voorziet van stalen randen die tevens roestvrij zijn. Heb je juist een meer klassieke stijl voor je badkamermeubels? In dat geval zijn er ook authentieke wanden die je kunt bestellen. Kortom, voor elke stijl is er een passende wand. Weet je niet zo goed welke wand het beste bij jouw badkamer past? Schakel dan een specialist in op het gebied van interieur. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zonder hier achteraf spijt van te krijgen.