Misschien neig je ernaar om direct nieuwe meubels te kopen in het geval dat je oude meubels niet meer naar wens zijn. Dit kan komen doordat je meubels verkleuren of dat de kwaliteit ervan simpelweg achteruit gaat. Het kan fijn zijn om je oude meubels weg te doen en nieuwe aan te schaffen, maar je portemonnee wordt hier helaas vaak wat minder blij van. Daarom kun je kiezen voor een stoffeerderij. Hierdoor kun je veel geld besparen en hoef je geen nieuwe meubels te kopen van gigantische prijzen. Je kunt namelijk door vakmannen je meubels laten herstofferen. Of je nou klassieke of moderne meubels hebt, een stoffeerderij kan veel voor jou betekenen. In dit artikel lees je wat precies.

Klassieke en moderne meubels

Een stoffeerderij heeft zich gespecialiseerd in het herstofferen van verschillende meubels. Zij beschikken doorgaans over een gigantische collectie meubelstoffen waarmee zij jouw meubels kunnen herstofferen. Het kan hierbij om zowel klassieke als om moderne meubels gaan. Het verschil zit hem vooral op welke wijze de meubels hersteld worden.

Bij klassieke stoffen worden er antieke banken en stoelen hersteld op originele wijze. Dit wordt gedaan door krijn, katoen, veren of paardenhaar. Als het echter moderne stoffen betreft, dan gaat het om watten, elastische singels of polyester. Het voordeel van het laten herstofferen van meubels is dat de desbetreffende meubels weer jarenlang meegaan.

Wat doet een stoffeerderij?

Zoals al gezegd is houden stoffeerderijen zich bezig met het herstofferen en dus vernieuwen van verschillende meubels. Om een voorbeeld te noemen: stoffeerderijen kunnen veerlozen, lege of uitgezakte kussens weer helemaal vernieuwen. Je kunt dan kiezen uit koperen veren, koudschuim, comforel of zons. Daarnaast kan een stoffeerderij ook uiteenlopende reparaties van leer verrichten. 

Daarnaast houdt een stoffeerderij zich ook bezig met het adviseren van mensen. Het is namelijk begrijpelijk als je het ingewikkeld vindt om een passende kleur en stof uit te kiezen. Vooral met een ruim assortiment is het begrijpelijk als je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer kunt zien. In zo’n geval kun je ook contact opnemen met een stoffeerderij bij jou in de buurt. 

Wanneer kiezen voor meubels stofferen?

Het is duur om nieuwe meubels aan te schaffen, maar laten we eerlijk zijn: een stoffeerderij voor je oude meubels is ook niet bepaald goedkoop, dus zul je een belangrijke afweging moeten maken. Stel je hebt een bank staan die je bij de kwantum hebt gekocht, dan is het hoogstwaarschijnlijk niet de moeite waard om deze bank te laten herstofferen. Als je echter een meubel hebt van een bepaald duur merk, dan kan het een goed idee zijn om eens contact op te nemen met een stoffeerderij. Het is een goed idee om te kiezen voor een stoffeerderij wanneer het meubels betreft die jarenlang meegaan of waar je een persoonlijke waarde aan hebt gehecht.